Η Major Craft Συστήνεται

Η Major Craft Συστήνεται

INTRODUCTION

 

Για περισσότερο από δέκα χρόνια η εταιρία Majorcraft είναι η πρώτη σε προτίμηση των Ιαπώνων anglers όταν έχουμε να κάνουμε με την  επιλογή καλαμιού. Μία πολυτέλεια που τα τελευταία χρόνια η εταιρεία J.Sardalos & Sons Ltd. προσφέρει μέσο επιλεγμένων συνεργατών, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Σας ευχαριστούμε για την πολύχρονη εμπιστοσύνη και συνεργασία σας προς εμάς, κάνοντας τα καλάμια Majorcraft σημαντικό κομμάτι στον εξοπλισμό του Έλληνα και Κύπριου ψαρά.

Όλα τα δύσπαστα, τρίσπαστα και τετράσπαστα καλάμια ενώνονται με ένωση put-over, ακυρώνοντας έτσι την ξεπερασμένη τεχνολογία του spigot, και προσφέροντας τον πιο ασφαλή και πιο δυνατό τρόπο ένωσης ενός καλαμιού.

Στις διάφορες σειρές καλαμιών και στα ανάλογα μοντέλα τους, θα βρείτε πολλές φορές την ένδειξη Solid Tip ή Tubular Tip. Το Tubular είναι ο κλασσικός τρόπος κατασκευής καλαμιών που προβλέπει το τύλιγμα του carbon σε ένα κωνικό σχήμα που σιγά σιγά θα μετατραπεί στο καλάμι μας. Το Solid Tip φέρει τις ίδιες αρχές αλλά η μύτη  του καλαμιού κόβετε ή δεν τυλίγετε καν(αναλόγως μοντέλου), και στην θέση της μπαίνει ένα κομμάτι solid, γεμάτο δηλαδή, από ανθρακονήματα, το οποίο προσφέρει απίστευτη ευλυγισία και είναι πρακτικά άθραυστο.

Επίσης όλα τα καλάμια μας, ανεξαρτήτως σειράς και μοντέλου, είναι εξοπλισμένα με οδηγούς, εξαρτήματα, και reel seats, από την Fuji Ιαπωνίας.

 

 

SHORE techniques & Rod Types

 

Kurodai

Η λέξη σημαίνει Blackhead Seabream, μιας και γύρο από αυτού του είδους ψάρια αναπτύχθηκε η τεχνική στην Ιαπωνία. Στα Μεσογειακά νερά μπορεί να εφαρμοστεί για ψάρεμα μουρμούρας, σαργού, τσιπούρας, μελανουριού, αλλά και άλλων ειδών της οικογένειας Sparidae. Με τα καλάμια Kurodai χρησιμοποιούμε τεχνητά δολώματα του τύπου Chinu Ball, Rubber Jig ή και μολυβοκεφαλές και ζόγκες σε συνδυασμό με σιλικονούχα σκουλήκια, καβουράκια και άλλες διάφορες παρομοιώσεις οστρακόδερμων, συνήθως από τα τρία μέχρι τα είκοσι γραμμάρια.

 

Aji & Mebaru

Σε γενικές γραμμές τα καλάμια Aji(Σαφρίδι) και Mebaru(Rockfish) δημιουργήθηκαν για ψάρεμα με πολύ μικρά τεχνητά παντός ειδών, πλανάκια τύπου micro jigpara, σιλικόνες με μικρές μολυβοκεφαλές, poppers, jerk baits, κουταλάκια κ.α. Η τεχνική χρήσης τέτοιων δολωμάτων  είναι γνωστή σε πολλούς από εμάς ως LRF, μία αρκετά διαδεδομένη τεχνική με σίγουρα αποτελέσματα. Τα καλάμια Aji συνήθως επικεντρώνονται στην χρήση των πλάνων και γενικά με πιο βαριά τεχνητά σε σχέση, με τα Mebaru καλάμια, όπου εκεί δουλεύουμε περισσότερο με σιλικόνες και jighead. Πολλά καλάμια Ajing μπορούν να δουλέψουν μέχρι και 15γρ τεχνητά, σε αντίθεση με τα Mebaru που έχουν εμβέλεια ρίψης από 0.5γρ έως 5γρ. ή 7γρ. συνήθως.

 

Taco

Απλά και όμορφα! Taco σημαίνει χταπόδι, και ναι ψαρεύεται και με καλάμι, πολύ πιο ξεκούραστα, ευχάριστα, αλλά και αποδοτικά από άλλες τεχνικές ψαρέματος του. Τα καλάμια Taco είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να ξεβραχώσουν ένα χταπόδι με ευκολία. Μιλάμε για πολύ σκληρά blanks με εμβέλεια ρίψης από 15γρ. μέχρι 56γρ. συνήθως, και είναι διαθέσιμα σε spinning αλλά και baitcasting. Κατά πλειοψηφία δουλεύουμε οκταποδιέρες ακτής, μοντέλα που μοιάζουν με spinnerbait και δουλεύουν κατά την κίνηση τους, αλλά και ένα άλλο είδος που είναι παρόμοιες με τις κλασσικές καλαμαριέρες, αλλά με διαφορετικά αγκίστρια, αυτές δουλεύουν και εν κίνηση, και στάσιμες.   Το πολύ ενδιαφέρων είναι η χρήση πολύ χονδρού νήματος για το ψάρεμα αυτό. P.E.4 (~70 lbs.) – P.E. 10(~140 lbs.) μιας και έτσι συστήνει ο κατασκευαστής γι’ αυτά τα καλάμια. Γιατί αν το χταπόδι δεν αφήνει τον βράχο, τότε φέρνετε και τον βράχο μαζί του!

Eging

Μια τεχνική αρκετά διαδεδομένη πια, σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ψάρεμα του καλαμαριού από ακτή είναι η ενασχόληση πολλών ψαράδων κατά τους κρύους μήνες του χρόνου, ψάρεμα το οποίο σιγά σιγά εξελίχθηκε στην εισαγόμενη από την Ιαπωνία τεχνική, eging, δηλαδή χρησιμοποιώντας το egi. Τα καλάμια αυτά είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν τα κτυπήματα κατά την εκτέλεση της τεχνικής, αλλά ταυτόχρονα να μην «σπάζουν» τα πλοκάμια του καλαμαριού ή της σουπιάς κατά το κάρφωμα και την πάλη. Τα καλάμια eging είναι ανεπιφύλακτα ένα “must have” για όλους τους ψαράδες της Μεσογείου.

Sea Bass rods

Γνωστά σε όλους τους φίλους του spinning, τα seabass καλάμια της Majorcraft είναι πλέων τα πιο διαδεδομένα στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά. Προσφέρουν πολλαπλές επιλογές στον ψαρά, σε όλα τα είδη δράσης, γραμμάρια ρίψης, ύψη, αλλά και αριθμό κομματιών για εύκολη μεταφορά. Είναι το αρχικό στάδιο για όλους τους αρχάριους στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα, αλλά πάντα θα υπάρχει και κάτι καλύτερο απ’ όλες τις διαθέσιμες σειρές τις Majorcraft και για τους πιο έμπειρους του είδους.

Shore Jigging:

Τύπος ψαρέματος μόνο για εσάς που θέλετε να φτάνετε στα όρια, είναι πολύ διασκεδαστικός μα και ταυτόχρονα λίγο κουραστικός. Το Shore Jigging θα σας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις  μιας και απευθύνετε σε μεγάλα αρπακτικά, όπως μαγιάτικα, καρβούνια, λίτσες, γοφάρια, ροφοειδή, ακόμα και τόνους και ξιφίες αν είστε τυχεροί! Πολύ δυναμικό ψάρεμα με πολύ νεύρο! Να είστε σίγουροι ότι με την σωστή επιλογή καλαμιού θα μπορέσετε να παλέψετε με επιτυχία ότι ψάρι και να είναι στην άλλη άκρη του νήματος σας, χωρίς καμία δυσκολία. Τα καλάμια δράσης “regular” από τις σειρές μας δουλεύουμε αποκλειστικά πλάνους(jigs), ενώ με τα “regular fast” δουλεύουμε και lipless stickbaits και πλάνους και κουτάλια.

 

Plugging & Hirasuzuki (PLG & HIRA Rods)

Πιο διαδεδομένα ως popping και walk the dog, χωρίς όμως να μας περιορίζουν μόνο σε δύο είδη τεχνητών. Με τα PLG καλάμια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλων των ειδών hard baits με γλώσσα ή χωρίς, sinking και floating. Έχουν μεγάλη εμβέλεια ρίψης πολλών γραμμαρίων και είναι αρκετά ψηλά καλάμια δίνοντας μας εντυπωσιακές και μακρινές βολές, επιτρέποντας μας να αναζητήσουμε τα μεγάλα αρπακτικά που ζητάμε.

Τα Hirasuzuki είναι παρόμοια καλάμια για αναζήτηση λαβρακιών(Suzuki) από παραλίες , έχουν μικρότερη εμβέλεια ρίψης σε σχέση με τα PLG, αλλά θα τα βρούμε σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη (από 10 μέχρι 13 πόδια)  σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο καλάμι τις αγοράς για ψάρεμα με τεχνητά δολώματα.

Surf & Flatfish

Καλάμια παρόμοια με τα PLG & HIRA,που απευθύνονται στο ψάρεμα της γλώσσας και άλλων πανομοιότυπων ψαριών που ζούνε σε αμμώδεις βυθούς(π.χ. Flathead fish), σε παραλίες με χρήση sinking pencils, sinking minnows, blade jigs και άλλα δολώματα που σχετίζονται με τα είδη που στοχεύουμε. Είναι αρκετά ψηλά καλάμια που ευνοούν τις μεγάλες βολές αλλά και την πάλη με μεγάλα ψάρια.

WIND

Ανεπτυγμένα για ψάρεμα με δυνατό αέρα, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες σιλικόνες που στοχεύουν την σπάθα ως κύριο θήραμα. Αρκετά σκληρά καλάμια που μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιούμε και για spinning με minnows, stick/pencil baits, walk the dog και jerk baits διάφορων μεγεθών. Το μικρό μέγεθος των καλαμιών WIND τα κάνει κατάλληλα για χρήση σε λιμάνια και χώρους που έχουμε περιορισμένο περιθώριο βολής.

Sensitive Custom

Παρόμοια με τα κλασσικά Seabass καλάμια, αλλά με μία extra σημαντική λεπτομέρεια! Η μύτη των Sensitive Custom είναι ειδικά ανεπτυγμένη για να νιώθει τα ευαίσθητα τσιμπήματα χωρίς όμως να τα μπερδεύουμε, με πιθανά κτυπήματα του δολώματος μας σε βράχους, βότσαλα και άλλα αντικείμενα που ίσως να έρθουμε σε επαφή κατά το ψάρεμα μας. Πολύ διάσημα καλάμια για χρήση με σιλικόνες θαλάσσης που απευθύνονται για λαυράκι.

Hard Rock

Απευθύνεται στο ψάρεμα ροφοειδών και άλλων πετρόψαρων, από ακτή με την χρήση σιλικόνων, vibration baits, spinner baits και jigs. Μία από τις λίγες τεχνικές ακτής που απευθύνονται στην χρήση μηχανισμών τύπου baitcasting, έχοντας και την επιλογή για μηχανισμό spinning όμως. Σκληρά καλάμια για να ξετρυπώνουμε τους ροφούς και άλλα πετρόψαρα που θα πιάσουμε.

BOAT techniques

Tai Rubber (Madai)

Το Tai Rubber ως τεχνική είναι καινούργια, απλή και ξεκούραστη. Με κύριο θήραμα το φαγκρί και γενικά τα «κόκκινα» της οικογένειας, έχει αφήσει το στίγμα της ως μία από τις πιο αποδοτικές τεχνικές στην αγορά. Είναι μια πρόκληση για κάθε ψαρά, μιας και δουλεύουμε λεπτά εργαλεία, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης ενός καλού ψαριού. Με τα καλάμια της τεχνικής αυτής μπορούμε να δουλέψουμε εύκολα τα inchiku μας, kabura αλλά και tenya ή και ζόγκα, χωρίς όμως να περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά. Λόγο της ευαισθησίας και ευλυγισίας τους, τα καλάμια αυτά είναι κατάλληλα και για καθετή.

Tachi / Tachiuo Jigging

Η διάσημη σπάθα(Tachi στα Ιαπωνικά) είναι ένα πολυπόθητο ψάρι, μα και εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνική κουλτούρα, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη μιας τεχνικής αποκλειστικά για το είδος αυτό. Τα καλάμια που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά ευλύγιστα, σχεδιασμένα για να έχουν συνεχή αντίσταση στο ψάρι μας κατά την πάλη, αλλά και να απορροφούν τους κραδασμούς και τα έντονα κτυπήματα που κάνει η σπάθα. Με την χρήση των σωστών σιλικόνων τύπου jigging και tachi θα έχουμε και τα θεμιτά αποτελέσματα.  Τα καλάμια Tachiuo επίσης είναι ιδανικά για χρήση light σε inchiku και kabura.

Tenya & Hitotsutenya

Η «τέχνη» της ζόγκας ή αλλιώς του tenya είναι αρκετά διαδεδομένη στα μεσογειακά νερά, λόγο της απλότητας, αποδοτικότητας και χαμηλού κόστους της. Τα tenya αναπτύχθηκαν με κύριο στόχο τα «κόκκινα» δολώνοντας γαρίδα και δουλεύοντας την στον βυθό αργά, κάνοντας drifting στα κύματα. Πολλές μετατροπές όμως έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπως την δόλωση του tenya μας με σουπιά ή καλαμάρι, νωπό και ζωντανό, προσφέροντας μας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία θηραμάτων, σαν τα μαγιάτικα, ροφοειδή και σαργοειδή.  Το Hitotsutenya δεν φέρει καμία διαφορά στο θέμα τεχνικής. Απλά μας καθοδηγεί στην χρήση μόνο ενός tenya, μιας και hitotsu σημαίνει «με ένα». Οι ενδείξεις στα καλάμια (4-10 π.χ.) μας προσδιορίζουν το μέγεθος του tenya σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.

Slow Pitch & Long Fall

Δύο τρόποι ψαρέματος που απευθύνονται σε πολλά θηράματα-στόχους των μεσογειακών νερών, με την χρήση διάφορων πλάνων “slow” αναλόγως καλαμιού. Μαγιάτικα, ροφοί, συναγρίδες, αλλά και γενικά, όλα τα μαύρα και κόκκινα, από τα μεγάλα του είδους, είναι συχνοί «επισκέπτες» στους ψαράδες που ασχολήθηκαν με αυτές τις τεχνικές. Τα καλάμια slow παρότι λίγο σκληρά σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές μας, είναι κατάλληλα και για χρήση μεγάλων inchiku, δουλεύοντας τα, σωστά, στα μεγάλα βάθη χωρίς να έχουμε απώλειες στην κίνηση του δολώματος μας, έχοντας έτσι τα θεμιτά αποτελέσματα.  Αξιόλογο επίσης να αναφέρουμε ότι τα μοντέλα Long Fall μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τράβηγμα ελαφριού «μολύβι φύλακα», απίστευτο, αλλά δοκιμασμένο, από φίλους, επαγγελματίες και συνεργάτες, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Tip Run eging:

Χρήση μίας καλαμαριέρας με βαριά κεφαλή από την βάρκα, εκμεταλλευόμενοι τα θαλάσσια ρεύματα και τον αέρα κάνοντας “drift”. Τα καλάμια Tip Run είναι παρόμοια με τα κλασσικά eging, αλλά λίγο πιο σκληρά και πιο κοντά, για να είναι εύκολόχρηστα στην βάρκα, κάτι που τα κάνει κατάλληλα και  για καθετή καλαμαριού.

Ika Metal (Namari Sutte):

Ψάρεμα καλαμαριών από την βάρκα με δύο ειδικές καλαμαριέρες. Μία μολυβένια και μία suspending (παρόμοια με καθετής), κάνουμε μεγάλα απότομα κτυπήματα (jerks) σε αργά χρονικά διαστήματα. Τα καλάμια Ika Metal είναι ιδανικά και για ελαφριά καθετή καλαμαριού.

 

Big Game & Casting

Με λίγα λόγια, μιλάμε για τεχνικές τύπου popping, walk the dog και jig casting από βάρκα για μεγάλα ψάρια, αλλά και για περιπτώσεις που βρίσκουμε τα μεγάλα κοπάδια αφρόψαρων και θέλουμε να ρίξουμε κοντά τους, αλλά από κάποια απόσταση για να μην τα τρομάξουμε με την  βάρκα. Καλάμια με «ραχοκοκαλιά» που μπορούν να ελέγξουν μεγάλα ψάρια χωρίς δυσκολία. Τα μοντέλα Yellow Fin Tuna (Kihada), Hiramasa, Buri και Shiira αναφέρονται σε διαφορετικά είδη ψαριών, και πια καλάμια κατασκεύασε, και μας συστήνει, η MajorCraft για κάθε ψάρι.

Jigging & Light Jigging

Όλοι τις ξέρετε και τις εφαρμόζετε στις ψαρευτικές σας εξορμήσεις με το σκάφος σας. Διάσημες τεχνικές, από τις πρώτες που μας καλωσόρισαν στον κόσμο του ψαρέματος με τεχνητά δολώματα από βάρκα. Το jigging έχει αποδώσει πολλές φορές μεγάλα ψάρια, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις στους χρήστες της τεχνικής. Αν και κουραστική τεχνική, πολλές φορές ο κλασσικός τρόπος προσέγγισης είναι πιο αποδοτικός από άλλες μοντέρνες τεχνικές, ανάλογα με τις ψαρευτικές μας συνθήκες και βάθος ψαρέματος. Τα καλάμια jigging είναι αρκετά σκληρά, και δεν λένε όχι σε μία πολύωρη μάχη με μεγάλο ψάρι. Τα πιο light καλάμια είναι κατάλληλα και για την χρήση σιλικόνων jigging, inchiku και kabura χρησιμοποιώντας μηχανισμούς spinning, για το κοινό που δεν προτιμά baitcasting.

 

Saltwater Rods:

Firstcast

Με την αγορά ενός Firstcast σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της Majorcraft με πολλή χαρά, ξέροντας ότι θα είστε πάντα ικανοποιημένοι με την επιλογή του καλαμιού σας.  Απευθύνονται στον αρχάριο που τώρα μπαίνει στο παιχνίδι ψαρέματος με τεχνητά από ακτή.

Γιατί με μία καλή αρχή έχουμε και ένα καλό τέλος στις ψαρεύτηκες μας εξορμήσεις.

 

Εξοπλισμένα με οδηγούς Fuji O-ring με κεραμικό SiC.

 

Διαθέσιμα σε Seabass, Eging, Light Game.

 

Solpara

 Καλάμια που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς από εσάς. Η καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας στην αγορά. Υπάρχει μεγάλη παράταξη μοντέλων για ακτή, και βάρκα, καλύπτοντας όλες τις ψαρευτηκές σας ανάγκες στην επιλογή φθηνού και καλού καλαμιού.

Εξοπλισμένα με οδηγούς Fuji O-ring με κεραμικό SiC και Fuji Reel Seat

Διαθέσιμα σε Taco, Ajing, Kurodai, Tai-Rubber, Ika Metal, Tip Run Eging, Light Jigging, Eging, Light Eging, Tenya, Wind, Shore Jigging, Seabass, Mebaru.

 

Turel

 Το διάσημο overseas καλάμι μόλις έγινε καλύτερο. Είμαστε περήφανοι να σας παρουσιάσουμε τα καινούρια μοντέλα Turel αποκλειστικά για Ελλάδα και Κύπρο. Τα μοντέλα TUS-862MH, TUS-902MH, TUS-862H και TUS-902H έχουν σχεδιαστεί και παραχθεί βάση των δικών σας αναγκών και προτιμήσεων, αποκλειστικά για ψάρεμα στην Μεσόγειο, με σκληρά τεχνητά δολώματα. Όλα τα Turel είναι FAST ή  EXTRA FAST δράσης, και το blank τους είναι κατασκευασμένο για άνετο και δυναμικό ψάρεμα, χωρίς να υπάρχει φόβος ελέγχου για αναπάντεχο μεγάλο ψάρι.

Όλα τα Turel είναι εξοπλισμένα με Fuji K-Guides με κεραμικό Alconite.

Crostage

«Σύστημα πρόσβασης ενθουσιασμού στη θάλασσα» αυτό είναι το σλόγκαν για τα Crostage από την Majorcraft, και είναι απόλυτα σωστοί. Ένα αρκετά προσιτό καλάμι για τον αρχάριο και έμπειρο ψαρά, αφού προσφέρει ουκ ολίγα μοντέλα για βάρκα και ακτή, σε πολλές γνωστές τεχνικές.

Εξοπλισμένα με Fuji K-Guides ή KR-Guides με κεραμικό SiC, αναλόγως μοντέλου.

Διαθέσιμα σε Seabass, Eging, Ika Metal, Tip-Run Eging, Ajing, Mebaru, Kurodai Solid Tip, Kurodai KR, Hard Rock, Jigging, Light Jigging, Slow Pitch, Big Game, Tai-Rubber, Tenya, Shore Jigging, Wind, Sensitive Custom, Boat Casting και mobile(travel).

 

Skyroad

Μία πιο εξειδικευμένη σειρά, με κύριο φόντο το λαβράκι και το καλαμάρι, τα Skyroad σας εισάγουν σε πιο “βαθιά νερά”  στο ψάρεμα, και γενικά στο spinning και το eging. Είναι η πρώτη σειρά που παρουσιάζουμε με micro-pitch X-Force, ένα σημαντικό συστατικό για ένα εξαίσιο καλάμι, μας προσφέρει επιπλέον δύναμη έλξης κατά την πάλη μ ’ένα δυνατό ψάρι ή καλαμάρι, δίνοντας έτσι σιγουριά σ ’εσάς ότι το θήραμα σας θα βγει εκτός νερού, απολαμβάνοντας έτσι μία επάξια ψαριά, αφού επενδύσατε σωστά στο micro-pitch X-Force.

Εξοπλισμένα με m-p X-Force, Fuji KR-Guides με κεραμικό SiC στα spinning και Fuji K-Guides ή KR στα baitcasting, αναλόγως μοντέλου.

Διαθέσιμα σε Taco, Eging, Tip-Run Eging, Ika Metal, Seabass, Ajing, Mebaru, Shore Jigging, Plugging, Wind, Surf Flat, Seabass (baitcasting) και Seabass βάρκας.

 

N-One

Ο αντικαταστάτης του KG-Evolution είναι εδώ για να προσφέρει στον σύγχρονο ψαρά αυτό που ζητούσε! Το N-One (Nano One) διαθέτει blank τελευταίας γενιάς με τεχνολογία Nanoalloy, όπου σε συνδυασμό με το σωστό νήμα, είναι το απόλυτο εργαλείο για να νιώθουμε τις τσιμπιές άμεσα και να μην χάνουμε άδικα ψάρια, που με άλλα καλάμια δεν θα νιώθαμε καν το τσίμπημα τους. Η καινούργια αυτή σειρά πιστεύουμε θα σας ενθουσιάσει, όπως ενθουσίασε και εμάς μετά από τις δοκιμές που έγιναν. Το N-One είναι φυσικά επενδυμένο με σύστημα X-Force συνοδεύοντας αποτελεσματικά την τεχνολογία που διαθέτει το καλάμι μας.

Εξοπλισμένα με X-Force, Fuji KR-Guides ή K-Guides με κεραμικό SiC, αναλόγως μοντέλου.

Διαθέσιμα σε Hard Rock, Eging, Tip-Run Eging, Ika Metal, Light Game (baitcasting), Mebaru, Ajing, Kurodai και φυσικά σε Seabass.

 

X-Ride

Ένα κλασσικό καλάμι που υπάρχει στην «γκαρνταρόμπα» πολλών έμπειρων spinners. Έχει χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και χαρά σε όλους τους χρήστες του. Έχει δώσει πολλά ψάρια, και συνεχίζει ακόμα. Όλα τα X-ride είναι επενδυμένα με X-Force+, όπου η έξτρα επένδυση φθάνει μέχρι και το δεύτερο κομμάτι του καλαμιού σας, κάνοντας το υπερβολικά δυνατό για όλες τις προκλήσεις που θα σας παρουσιαστούν κατά τις εξορμήσεις σας.

Εξοπλισμένα με X-Force+, Fuji Titanium KR-Guides ή Titanium K-Guides με κεραμικό SiC, αναλόγως μοντέλου.

Διαθέσιμα σε Eging, Mebaru, Ajing, Tip-Run Eging, Shore Jigging, Plugging, Hirasuzuki Seabass

Truzer

Ότι και να σας πούμε θα το ξέρετε είδη. Μιλάμε για το καλάμι απόλυτης ψαρευτικής εμπειρίας. Είναι από τα λίγα που φέρουν το έμβλημα MCW (Majorcraft Works) κάτι το οποίο σας επιβεβαιώνει για την προσοχή στην λεπτομέρεια κατά τον τρόπο δεσίματος τον οδηγών, την τοποθέτηση του reelseat, την επεξεργασία του blank, την εφαρμογή του χερουλιού, και γενικά την όλη κατασκευή του καλαμιού σας, ένα προς ένα κάθε κομμάτι γίνετε με φόντο την τελειότητα. Για εμάς που το έχουμε, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη αγορά, και σε τέτοια τιμή μάλιστα.

Εξοπλισμένα με X-Force+, Fuji Titanium KR-Guides με δακτυλίδι Torzite και πιστοποίηση MCW.

Διαθέσιμα σε Eging, Mebaru, Ajing, Seabass.

 

Giant Killing

Σειρά κατασκευασμένη αποκλειστικά για τον ψαρά στην βάρκα. Καλάμια υψηλής αντοχής και δύναμης για πολλές τεχνικές. Διάσημο σε πολλούς από εσάς στα μοντέλα SP και LF που αφορούν την τεχνική του slow pitch. Το καλάμι ονομάζετε «γιγαντοφονιάς», πρέπει να σας πούμε κάτι άλλο?

Εξοπλισμένα με X-Force και Fuji K-Guides με κεραμικό SiC.

Διαθέσιμα σε Tai Rubber, Tachiuo, Tenya, Long Fall, Big Game, Casting(Popping), Slow Pitch, Light Jigging και Basic.

 

NP-Jack

Φυσικά και δεν θα αφήναμε τους φίλους της βάρκας εκτός παιχνιδιού. Το Nanoalloy blank είναι διαθέσιμο και για βάρκα μέσο του NP-Jack. Εμπνευσμένο από την δύναμη ενός μαγιάτικου κατά το ψάρεμα του, πείρε την ονομασία NP(nano powered) Jack (μαγιάτικο). Με αυτή την σειρά καλαμιών παίρνετε ότι καλύτερο έχουμε να σας προσφέρουμε την δεδομένη στιγμή για βάρκα από την Majorcraft. Καλάμια που θα σας εκπλήξουν με την δύναμη και αντοχή που διαθέτουν.

Εξοπλισμένα με X-Force+ και Fuji KR-Guides με κεραμικό SiC.

Διαθέσιμα σε Casting, Jigging, Tachiuo, Slow Pitch, Light Jigging και Tai Rubber

 

Freshwater Rods:

Basspara

Καλάμι αρχικού σταδίου για ψάρεμα στα γλυκά νερά, έχει να κάνει αποκλειστικά με το μεγαλόστομο λαυράκι (Largemouth Bass) και καλύπτει όλες τις τεχνικές που έχουν να κάνουν με αυτό. Όπως και τα υπόλοιπα καλάμια των σειρών “para”, είναι και αυτό μια απίστευτη επιλογή σε σχέση τιμής-ποιότητας.

Εξοπλισμένα με οδηγούς Fuji O-ring με κεραμικό SiC

Διαθέσιμα σε Basic Baitcast, Basic Spinning

Corza

Δείτε το σαν το Skyroad των γλυκών νερών. Με διαμορφωμένα blanks  που αντεπεξέρχονται στο ψάρεμα που εσείς επιλέξατε, αναλόγως είδους και θηράματος φυσικά.

Εξοπλισμένα με m-p X-Force, Fuji KR-Guides με κεραμικό SiC στα spinning, και Fuji K-Guides στα baitcasting.

Διαθέσιμα σε 7 feet, Catfish, Snakehead, Finesse και Basic

SpeedStyle

Το αποτέλεσμα όταν συνδυάζεις nanoalloy blanks, X-Force και αθλητικό ψάρεμα μεγαλόστομου λαυρακιού. Αυτά είχαν υπόψη στην Majorcraft όταν σχεδιάστηκε αυτό το καλάμι. Μια σειρά υψηλής ποιότητας και με πολλές επιλογές, για τους, μετρ του είδους!

Εξοπλισμένα με X-Force, Fuji KR-Guides ή K-Guides με κεραμικό SiC, αναλόγως μοντέλου.

Διαθέσιμα σε Over 7 feet, Frog Game, Big Bait, Glass Composite, Bait Finesse, basic spinning.

 

MS-X

Εργαλείο απόλυτης ευαισθησίας στα τσιμπήματα,  X-Froce+ για απόλυτο έλεγχο και δύναμη, αλλά και πρώτες ύλες από τιτάνιο για να επιβεβαιώσει την «μακροζωία» και αξιοπιστία του MS-X.  Είναι καλάμι που είναι επένδυση ζωής. Απευθύνετε σε διάφορα είδη θηραμάτων γλυκού νερού, χωρίς να μας περιορίζει μόνο στο λαυράκι.

Εξοπλισμένα με X-Force+, Fuji Titanium KR-Guides ή Titanium K-Guides με κεραμικό SiC, αναλόγως μοντέλου.

 

Πέστροφα

Nextino

Πεστροφοκάλαμο επόμενης γενεάς. Κατασκευασμένο για χρήση όλων τον ειδών πετονιάς, νάιλον, fluorocarbon και νήμα. Προσφέρει έναν πολύ «αεράτο» έλεγχο κατά την βολή, του ψαρευτικού χρόνου και της πάλης. Κατάλληλο για ποτάμια και λίμνες.

Εξοπλισμένα με Fuji K-Guides με κεραμικό SiC και reel  seat με επένδυση φελλού.

Διαθέσιμα σε: Stream και Area.

Finetail

Ένα έργο τέχνης που έχει σκοπό να σας προσφέρει απόλαυση μέσο του ψαρέματος! Αυτό είναι το σλόγκαν για το Finetail, και για καλό σκοπό μάλιστα. Αναφερόμαστε σε ένα πολύ λεπτό blank με απόλυτο χαρακτηριστικό την ευαισθησία στα τσιμπήματα, αλλά και την ευστοχία κατά την βολή. Από τα λίγα καλάμια για πέστροφα στην αγορά που είναι διαθέσιμα και σε baitcasting. Όλα τα Stream μοντέλα έχουν επένδυση από φελλό, ενώ τα Area μοντέλα φέρουν EVA.

Εξοπλισμένα με Fuji KR-Guides με κεραμικό SiC

Διαθέσιμα σε:  Stream, Area, Stream Mobile.

Lures:

JIGPARA

Όλα τα Jigpara της Majorcraft είναι δράσης special slow falling. Κάτι που τα διακρίνει από τους υπόλοιπους πλάνους της αγοράς. Αν χάνετε εύκολα και γρήγορα τέτοιου είδους δολώματα, τότε σας συστήνουμε με σιγουριά τα Jigpara, θα αυξήσουν τον ψαρευτικό χρόνο σας, τον έλεγχο που έχετε προς το δόλωμα, την απόσταση βολής, αλλά και θα μειώσει την ταχύτητα βύθισης λόγο της ειδικής δράσης του. Δοκιμάστε τα!

Jigpara Micro

Jigpara Micro Semilong

JIgpara

Jigpara Semilong

JIgpara Vertical

JIgpara Verical Long

Jigpara Vertical Slow

 

Fast Jig

Πλάνος που βυθίζετε γρήγορα και απευθύνετε αποκλειστικά για την τεχνική του jigging από βάρκα.

 

 

Other lures:

JP Wind series

Μία σειρά σιλικόνων με πολλές επιλογές τροποποίησης. Αναπτύχθηκαν με φόντο την σπάθα, αλλά απευθύνονται επίσης και για λαυράκι, λούτσους και ροφοειδή.

Jigpara Blade

Σχεδιασμένο για λαυράκι και μικρά αρπακτικά, χρήση από ακτή και βάρκα.

Zoner Minnows

Τεχνητά δολώματα suspending ή floating, αναλόγως είδους. Απευθύνονται για αρπακτικά γλυκών νερών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση